Vakuutukset

Partiojäsenmaksuun kuuluu vakuutus, johon sisältyvät tapaturmavakuutus, matkavakuutus ja matkatavaravakuutus. Ne ovat ns. toissijaisia vakuutuksia, eli ne korvaavat vain, mikäli muuta vakuutusta ei ole tai se ei kata koko vahinkoa. Voit lukea lisää partiovakuutuksesta lippukunta.partio.fi. Huomaathan, että partiovakuutus on voimassa ulkomailla vain jos matkasta on ilmoitettu etukäteen keskusjärjestölle.

Vaativimmilla matkoilla kannattaa ottaa selvää vakuutusten ehdoista. Kaikki vakuutukset eivät automaattisesti kata esimerkiksi vaelluksella tai sukelluksella sattuneita tapaturmia. Jos partiovakuutus ei ole mielestäsi tarpeeksi kattava, voit kilpailuttaa vakuutusyhtiöt kattavammasta vakuutuksesta.

EU- ja Eta-maissa, sekä Sveitsissä matkustettaessa kannattaa jokaisen reissaajan hankkia ennen matkaa eurooppalainen sairaanhoitokortti. Jos joudut tapaturmaan tai sairastut matkan aikana, kortilla sinun tulisi saada hoito samaan hintaan kuin maassa asuvien henkiöiden. Kela:n nettisivuilta löydät tarkempaa tietoa.

Matkanjohtaja huolehtii, että kaikilla osallistujilla on tarvittavat vakuutusdokumentit mukana ja että kotona on nopeasti tiedossa matkavakuutuksen numero ja tiedot niitä tarvittaessa.

Kuvaaja: Anna Haavikko