Turvallisuus & Terveys

Matkaillessa kohtaatte todennäköisesti sekä ikäviä, että iloisia yllätyksiä. Ikävät yllätykset eivät lannista, kun riskeihin on varauduttu jo ennen matkaa. Parhaassa tapauksessa suunnittelu ja sitä seuraavat toimenpiteet voivat ennaltaehkäistä ongelmia matkan aikana. Kun riskitilanteita on Kuvaaja: Krista Nyströmpohdittu jo ennen matkaa, ongelmatilanteissa on tiedossa miten tulee toimia.

Kuten muutenkin partiossa, matkan aikana noudatetaan Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeita. Kannattaa katsoa erityisesti kohdat Retki- ja leiritoiminnan vaatimukset, Kansainvälinen toiminta, matkailu ja Matkustajavakuutus. Luonnollisesti Suomen laki toimii ohjenuorana myös ulkomailla matkatessa, mutta tutustukaa myös paikallisiin lakeihin ja tapoihin, Kuvaaja: Anna Haavikkone saattavat olla Suomen lakia tiukemmat.

Muista aina ilmoittaa ulkomaille suuntautuvasta partiomatkasta Suomen Partiolaisten keskustoimistoon. Partiovakuutus on voimassa ulkomailla vain, jos matkasta on ilmoitettu etukäteen. Ilmoituspohjan löydät täältä. Suosittelemme tekemään matkustusilmoituksen myös ulkoministeriöön. Ohjeet matkustusilmoituksen tekemiseen verkossa tai tekstiviestitse täällä.