UKK

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miksi lähteä partiomatkalle?
Partiomatka on hieno tilaisuus tutustua uusiin paikkoihin ja ihmisiin. Paikallisen partiokontaktin avulla pääsette todennäköisesti lähemmäs paikallista elämänmenoa kuin perusturisti. Mikä olisi parempaa kuin matkata yhdessä partiokavereiden kanssa ja saada uusia ystäviä toisista maista? Matkakuumetta voit nostattaa lukemalla muiden kertomuksia.

Mihin kannattaa matkustaa?
Matkakohdetta valitessa kannattaa miettiä mihin haluaisitte matkustaa. Vaihtoehtoja on paljon, niistä löytyy jokaiselle sopiva. Kurkkaa erilaisia mahdollisuuksia.

Pitääkö ulkomaille suuntautuvasta partiomatkasta ilmoittaa jonnekin?
Kyllä, kaikista ulkomaille suuntautuvista partiomatkoista tulee ilmoittaa Suomen Partiolaisten keskustoimistoon. Partiovakuutus on voimassa ulkomailla vain, jos matkasta on ilmoitettu etukäteen. Lue lisää turvallisuuteen ja vakuutuksiin liittyen.

Tarviiko partiomatkaa varten ottaa vakuutus?
Partiovakuutus on voimassa myös ulkomaille suuntautuvilla partiomatkoilla, jos matkasta on ilmoitettu etukäteen keskusjärjestölle. Kannattaa tarkistaa vakuutusehdot ja kattaako vakuutus kaikki matkan aikana tehtävät aktiviteetit. Joskus voi olla tarpeen ottaa kattavampi matkavakuutus. Lisäinfoa vakuutuksista täällä.

Miten matkabudjetti tehdään?
Lyhykäisyydessään matkabudjettiin listataan kaikki menot, sekä tulot joilla menot katetaan. Periaate on sama kuin tavallisen kesäleirin budjetoinnissa, mutta ulkomaan leirimatkoihin sisältyy usein hieman erilaisia kuluja. Katso ohjeistuksia ja mallibudjetti.