Leirit

Ulkomaiset leirit ovat hyviä ja helppoja matkakohteita. Leireillä pääsee näkemään aitoa paikallista partiotoimintaa. Matkakohteeksi valittava leiri voi olla mantereen, maan, alueen tai ystävyyslippukunnan leiri. Leireille voi lähteä omatoimisesti, pienen ryhmän tai koko lippukunnan voimin. Tässä muutamia ideoita leirikohteiden löytämiseen.

Suomen Partiolaisille mainostetaan vuosittain kansainvälisiä leirejä, joille suomalaisia partiolaisia toivotaan saapuvan. Nämä leirit löytyy listattuna täältä.

Leirejä voi myös etsiä maailmanjärjestöjen ja paikallisten partiojärjestöjen tapahtumakalenterien kautta. Maailmanjärjestöjen tapahtumakalenterit löytyvät täältä: WAGGGS ja WOSM.

Leirejä voi tiedustella suoraan ulkomaalaisilta partiotutuilta tai ystävyyslippukunnalta. Muistathan kuitenkin varmistaa SP:ltä leiriä järjestävän partiojärjestön taustan, sillä kaikki maailman partiojärjestöt eivät kuulu WOSMiin tai WAGGGSiin. Näiden arvot ja toiminta voi erota merkittävästi suomalaisesta partiosta.

Kesän leirien ilmoittautumisaika on tyypillisesti edellisen vuoden loka-marraskuussa. Leireille saattaa olla maakohtaiset kiintiöt, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Leirien järjestäjiin on hyvä olla yhteydessä sähköpostitse, mahdollisesti jo ennen ilmoittautumista.Kuvaaja: Anna Haavikko